collegi

collegi
El blog del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona vol ser una continuació del web corporatiu col·legial amb les particularitats pròpies d'aquest recurs com són les reflexions de caire més personal, així com una eina més de suport a la presència del Col·legi a les xarxes socials. Volem que sigui un espai obert de comentaris i reflexions sobre la nostra professió, on hi pugui haver un diàleg que ens enriqueixi a tots plegats: mediadors, asseguradores, perits i consumidors.

dimarts, 16 de maig del 2023

Les persones i la Intel·ligència Artificial

En aquest nou número del nostre butlletí i primer del 2023 tots tenim una certa visió diferent dels darrers anys que han passat, però aquest any l’enfoquem amb més positivitat malgrat els conflictes internacionals, l’IPC i algunes altres incerteses econòmiques que ens envolten.

Una de les coses de què parlem d’una forma continuada i cada dia més, és de les intel·ligències artificials que s’han donat a conèixer, com per exemple el ChatGPT. Aquest cop volia que aquesta aplicació fes de forma ordenada la plana dos, que simulés la lògica del meu pensament tant en la forma de crear com de comunicar i la veritat és que el resultat que n’he obtingut  no m’ha semblat gaire seriós per presentar-lo. 

Per un cantó m’ha semblat que li faltava molt per aprendre perquè redactava d´una forma imprecisa, sense coneixement del que volia parlar, utilitzant continguts diria que mig buits, en definitiva, parlava molt però deia poc i per un altre costat, que era perfecte, però que li faltava molt camí per recórrer i perquè estava clar no n’havia copsat exactament el que jo li deia que fes; també tinc clar que d’aquí a poc temps, “aprendrà” a comprendre millor el que li demanava i com diuen els experts ens ajudarà a tots a fer la feina una mica més fàcil, ajudant-nos en tasques automatitzades i molt possiblement també intervingui en les nostres relacions de futur amb els clients. 

Deia Bill Gates que “l’edat de la intel·ligència artificial ha començat”, i n’estic segur que sí i els que ja tenim una certa edat i estem acostumats a adaptar-nos a tot, no en tinc cap dubte que amb poc temps ens hi vincularem d’una forma o una altra. 

La definició d’IA, tècnicament parlant, es refereix a un model creat per resoldre un problema específic o prestar un servei concret. 

Tothom té clar que ha vingut pe quedar-se i que dominarà en certa manera el nostre futur, molt possiblement marcant una sèrie de pautes a seguir segons el seu criteri: 

  • Intentar equilibrar les pors sobre els inconvenients amb la capacitat de millorar la vida de les persones.
  • Les forces del mercat no produiran de forma natural productes i serveis d´IA que ajudin als mes pobres.
  • Pensar que som al principi del que pot aconseguir la intel·ligència artificial. Qualsevol que siguin les seves limitacions actuals desapareixeran abans que ens n’adonem.

L’edat de la IA de ben segur està plena d’oportunitats, però també de responsabilitat pels seus usos. 

Però a dia d’avui encara hi ha coses que no es poden resoldre. 

A la IA li queda molt camí per fer i està clar que de moment hi ha una particularitat que aquestes intel·ligències no poden tenir, la Confiança.

Aprofitem aquest important recurs i preparem-nos sempre de cares al futur.

 

Jordi Triola Guillem

President

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada