collegi

collegi
El blog del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona vol ser una continuació del web corporatiu col·legial amb les particularitats pròpies d'aquest recurs com són les reflexions de caire més personal, així com una eina més de suport a la presència del Col·legi a les xarxes socials. Volem que sigui un espai obert de comentaris i reflexions sobre la nostra professió, on hi pugui haver un diàleg que ens enriqueixi a tots plegats: mediadors, asseguradores, perits i consumidors.

dimarts, 26 d’abril de 2022

La unió sempre ha fet la força!

Comencem aquest 2022 amb totes les il·lusions, projectes i esperances del món de tornar a l’anhelada normalitat.

Tot i així, malauradament, d’entrada, de l’acte formatiu previst per al mes de gener ja no en vàrem poder gaudir, per culpa de les mateixes raons d’aquests darrers dos anys.

Però anem pel camí correcte i tot va tenint un altre color, realment esperançador.

Quan vaig fer bullir idees a l’hora de preparar aquesta Plana Dos, tot reflexionant, em va sortir aquest títol. Amb exclamació.

I per què?

Perquè això és el que per a mi representa un col·legi professional, evidentment com el nostre, i com a punt de futur. Qui treballa en aquest sector de la distribució professional de l’assegurança hauria de ser conscient que cal estar en aquest “club”, NO per obligació, sinó perquè cal entendre que ha de ser el lloc on sempre es defensaran els seus interessos, com a agents i com a corredors.

Sempre he cregut que molts braços o moltes voluntats juntes poden més que una sola persona i així penso quan ho faig de forma col·legial; al meu entendre, després d’una ja experiència considerable, cal que hi afegim més mans, no només pensant en la fortalesa de la institució, que actualment de forma indiscutible ja té, sinó sobretot pensant que formar-ne part farà que el professional sigui millor, més ben format i el client pugui gaudir de les seves capacitats professionals.

Vivim uns temps, diria que convulsos, de canvis legislatius, de modificació en la formació contínua, de fusions, de compres, de canvis tecnològics, de captació de fons Next Generation, de panorama sectorial, i com a mostra aquelles més de 500 companyies que hi havia en el mercat estatal fa trenta anys, han passat a les menys de 200 que hi ha en aquests moments.

No sé si dir-ne selecció natural o “optimització” del sector, però aquests canvis viscuts també hem de ser conscients que s’han produït en el segment que ens afecta a nosaltres concretament, menys agents, menys agències, menys corredors, menys corredories, però més forts, perquè això ens ho reclama el sector.

Per fer-nos una idea del que representa respecte a la concentració de la quota de mercat, les 10 primeres companyies representen un 62,81 % de tot el mercat espanyol, i si anem fins a les 20 primeres, tindríem una quota del 79,81 %; dades que cal tenir en compte perquè realment són molt significatives, l’11 % de les asseguradores tenen una quota de mercat que representa gairebé el 80 % del total. Cal que això ens faci reflexionar un xic.

Des del Col·legi seguirem treballant, tal com diu el lema olímpic (Citius, altius, fortius), perquè cada cop siguem “més ràpids, més alts i més forts”, però també perquè puguem ser MÉS, dintre del mercat de la distribució de les assegurances, no de forma literal, però sí de forma col·lectiva, i siguem el pal de paller de tota la nostra professió, defensant els interessos dels nostres col·legiats i de la bona praxi.


Jordi Triola Guillem
President

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada