collegi

collegi
El blog del Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona vol ser una continuació del web corporatiu col·legial amb les particularitats pròpies d'aquest recurs com són les reflexions de caire més personal, així com una eina més de suport a la presència del Col·legi a les xarxes socials. Volem que sigui un espai obert de comentaris i reflexions sobre la nostra professió, on hi pugui haver un diàleg que ens enriqueixi a tots plegats: mediadors, asseguradores, perits i consumidors.

dimecres, 26 de gener del 2022

Ens en sortirem

Deia a la plana dos d’ara fa exactament un any, “Adéu 2020”, i gairebé hauria de repetir el títol; no s’acaben d’arreglar les coses a nivell de salut, no tot encara és a la normalitat que coneixíem, no diria que està oblidada però algunes coses ens costa de recordar-les exactament com eren, en la vida personal, en l’esport, en la convivència diària amb els altres, en  les relacions personals, i en un grapat de coses més. 

Espero i desitjo que la lletra que ha batejat la nova variant del virus sigui la darrera de l’alfabet grec que se’ns fa familiar i s’acabi aquesta maleïda pandèmia. 

Professionalment i col·legialment, tot i que ens hem adaptat a les circumstàncies, de ben segur que ens ha costat una mica més, per la durada de tot plegat i pel cansament psicològic que ha motivat. 

Tot i així, tal com deia al missatge de Nadal, estic molt satisfet de com s’han pogut desenvolupar totes les activitats col·legials, encara que algunes d’elles no han pogut ser de forma presencial. 

Moltes vegades els desitjos i anhels que tots tenim presents no es compleixen i malauradament, durant aquest 2021, el que tothom pensava, que s’acabés aquesta situació irregular, no ha estat possible. Caldrà seguir mantenint les forces per lluitar-hi. 

Tot fent balanç de l’any, ja tenim un reial decret, juntament amb la resolució de la DGSFP, que ens marca les hores obligatòries de formació contínua tant per als nivells 1 i 2 (25 hores) com per el 3 (15 hores), per a tots els mediadors –corredors i agents- i també per al seu personal i col·laboradors externs. 

Una altra “novetat” també llargament anunciada és la creació dels nou curs “Superior”, ara anomenat curs Nivell 1, amb un format totalment nou, lamentablement amb menys hores lectives que els anteriors i que el Col·legi està preparat per dur-lo a terme a partir del pròxim mes de febrer.   

I, com a tema que es repeteix any rere any, hem de seguir lluitant de forma desenfrenada amb els actors que perverteixen el mercat de l’assegurança,  aquells que cada cop tenen més sentències en contra per fer malament la seva feina, sobretot fent prevaldre la imposició per davant de la necessitat. Fins on haurem d’arribar perquè tinguin màniga ampla dins del sistema, mal anomenat regulador, malmetent la feina seriosa de la mediació professional? 

Cal que seguim fent la força necessària en contra d’aquests embats i que fem pedagogia als nostres clients de la llibertat d’elecció a l’hora de contractar una assegurança encara que l’entitat financera jugui a abaratir el tipus d’interès fent aquest “magnífic favor” al client en base a la “vinculació” amb ells. Quina paraula tan maca i tan mal utilitzada, confonent-la pràcticament amb imposició. La veritat és que em sap greu que d’ofici no s’entri en aquestes operatives obscures i que sempre sigui el consumidor qui hagi d’agafar la bandera i lluitar contra els elements. 

Des de la mediació col·legiada s’està lluitant contra aquesta mala praxi i s’han fet i se seguiran fent, totes les accions necessàries per posar en coneixement i denunciar davant dels organismes competents aquestes actuacions. 

I com no pot ser d’altra manera, desitjo que aquest 2022 que ens toca a la porta sigui el principi del final i ens porti de camí cap a l’esperada normalitat enyorada. 

 

Jordi Triola Guillem
President

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada